Tuesday, January 25, 2011

the context of separation


This metal recycling plant in Slovenia by Dekleva Gregoric Architekti uses the process of separation that takes place at a metal recycling plant as their concept for the design.  Both the physical layout of the site and the concept for materials and forms takes their cue from this.  The incoming and outgoing materials are separated from each other by a division in the ground platform; the supervisory buildings sit on the threshold of this divide.  The contrasting surface treatments of metal and concrete visually split these two boxes.  Apart from turning what could be construed as an unexciting brief into an interesting piece of architecture, this space would make a great setting for a photo shoot!   





Photos by Miran Kombic

No comments:

Post a Comment