Monday, November 28, 2011

white

If only there were more clients like these!  This villa in Flanders, Belgium, was designed by Beel and Achtergael Architects for a client who wanted privacy and a space to exhibit their art collection.  The house turns away from the busy street and flows out into a central courtyard that encloses the swimming pool.  A glass curtain walls runs around the perimeter of the courtyard, framed by piloti and broad swathes of white plaster, giving elegant lines to this slender building.  The roof line is broken by steps in levels and recesses.  Furnished only in white, the house becomes a backdrop for the families activities.  A contemporary evolution from the 1920's pavilion, this would be a wonderful space to come home to every day.  





photography by Filip Dujardin 

No comments:

Post a Comment